2021-07-22 11:10:26• hírek • Bede Emőke

Leszállt az első Rómából érkező vasmadár

Azt követően, hogy az első tervezett járatot a kedvezőtlen időjárás miatt a légitársaságnak törölnie kellett, csütörtök reggel végre leszállt az első, Rómából érkező WizzAir-gép a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren.

A járat első utasait Pataki Csaba megyei tanácselnök és Mihai Patrascu, a reptér igazgatója fogadták. „Egy régi mondás úgy tartja, hogy minden út Rómába vezet, s ezentúl igaz lesz ez Szatmárnémeti esetében is. Gratulálok Mihai Patrascu igazgató úrnak, aki mindig megtalálja a közös hangot a légitársaságokkal, függetlenül attól, hogy a világ melyik részéről érkeznek. Olaszországnak 60 millió lakosa van, ebből több mint 1 millió román állampolgár. A járat új lehetőséget teremt a kint élők és az itthon maradottak közötti kommunikációra, ugyanakkor közvetlen kapcsolatot is biztosít a régió lakóinak az egyik legnépszerűbb turistacélpontként számon tartott országgal. Szeretnénk megtölteni a repülőteret élettel, így természetesen nem csak a szatmáriakat, hanem a Máramaros, Szilágy és Bihar megyeieket, illetve a határon túlról érkező utasokat is várjuk” – nyilatkozta Pataki Csaba, aki biztosította a repülőtér vezetőségét, hogy a megyei tanács a továbbiakban is lojális partnere lesz a légikikötőnek.



„Szeretném megköszönni elsősorban kollégáimnak, akik nélkül nem valósíthattuk volna meg ezt. Ez egy csapatmunka, melyben mindannyian részt veszünk, s noha az eredmény nem azonnal látható, nagyon sok lépést megtettünk már közösen azért, hogy egyre több légitársaságot vonzzunk Szatmárnémetibe. Természetesen az infrastrukturális fejlesztéseket sem hanyagolhatjuk el, ebben pedig kiváló partner a megyei tanács. A tanácselnök úr mindig nyitott volt a kéréseink iránt, és megértette, hogy ha az infrastruktúrát nem fejlesztjük, akkor nincs a kezünkben semmi, amivel a légitársaságok szemében vonzó célponttá tehetnénk a várost” – mondta el Mihai Patrascu, a repülőtér igazgatója.

Az első járattal egyébként 127 utas érkezett Rómából, visszafelé pedig 96 fővel szállt fel a vasmadár.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: